0

Husgrunds isolering

Nu är jag ledig i några dagar igen, det passar bra att jag är ledig denna vecka för det är såsom förra veckan väldigt stressig när det gäller husbygget. Det är svårt att veta hur lång tid allt tar då man aldrig gjort det tidigare och nu har det ju varit lite pyssel och millimeters noggrannhet då det gäller grunden. Då Emmett sov borta i fredagskväll så var jag faktiskt ute och hjälpte till lite och det är väldigt rogivande att få bygga och se då saker händer där ute, men någon ska ju vara hemma en sån här fin kväll som denna och se till att våran skatt sover gott också. Sen var såklart jag och Emmett ute en sväng igår och kollade hur allt gick också :)
Vi har valt att ha 40cm isolering på husgrunden vilket är väldigt bra och självklart lägger vi vattenburen golvvärmen ÖVERALLT. Patrik ska komma och fixa golvvärmen till huset ikväll för nu är strax all isolering klar och ute på rätt ställe. Vi har även valt att lägga en radonduk mellan isoleringen och den är i förebyggande syfte för man kan inte veta om man får radon i huset innan man har ett hus och kan göra mätningar i det. Men så är det med allt som vi nu väljer att göra, jag säger inte att vi gör rätt och att allt annat är fel utan jag säger bara att för min och Simons skull så vill vi bygga huset så bra som möjligt på alla sätt, iaf vad vi tycker är ett bra sätt. Ifall någon i våran familj (speciellt ett barn) får astma, cancer, allergier, konsentrationssvårigheter eller någon annan kronisk sjukdom så vet vi iaf att vi har gjort allt för att förebygga det genom att bygga ett "bra" hus, det kan lika gärna hända oss men det känns skönt för mig iaf att veta att vi bygger ett så bra hus som möjligt för vår lilla familj! Vad vi väljer att göra är bland annat att se till att det i princip är omöjligt att få mögel i huset, lägger en radonduk, väljer bra byggmaterial och ser till att det blir så lite kemikalier som möjligt i huset (tex inte målade väggar eller plastgolv..) istället ska vi försöka ha naturmaterial på de ställen som det går :)
Men iaf så hoppas vi att efter ikväll så är isoleringen utlagd på huset och garaget, även golvvärmen och (alla) rör ska vara klart och på rätt plats. Till veckan så blir det att hålla på med armeringen och få klart det sista för på torsdag så gjuter vi husgrunden, spännande! :)

I fredagskväll såg det ut så här då första lagret isolering kom på plats.

Duktiga Patrik gjorde golvvärmen i garaget.

Ett till lager isolering på radonduken, lite pyssel med isoleringen då det är hårdare isolering där det ska vara bärande väggar.

Emmett målade lite fina streck på isoleringen såklart :)