0

Vegan

Helgen som var så var båda pojkarna iväg till mina föräldrars stuga med dem och min syster plus pojkvän. Första gången Ethan sover borta 2 nätter, men jag har ju sagt att det är okej att sova borta en natt för varje ålder de är. Resten sitter bara i mamma hjärtat. Så de va lite jobbigt, men ändå skönt för oss alla. 

En sak som hanns med var bland annat att vi åt nyttig mat under helgen (vetnamesisk sallad med torskrygg = sjukt gott!). Men sen lagade jag även några veganska matlådor som förberedelse för veckan. Då man jobbar heltid och är hemma själv så är de omöjligt att få ihop 4 nyttiga middagar om de inte är förberedda. Så tack vare dessa förberedelser så har det underlättat massor i veckan. Och det känns extra skönt då det blivit noll skräpmat eller halvfabrikat, tyvärr har den kategorin ökat efter jag börjat jobba. 

Men jag tycker samtidigt mat är viktigt då jag märker hur mat påverkar kroppen. Jag har ett långsiktigt mål att bli vegan, kanske tom bara äta raw food. Vet inte om jag skulle klara det, kanske i någon period. Men det vore väldigt intressant att se hur kroppen mår då man lägger om kosten helt. Jag tycker i allmänhet att mat är väldigt roligt då man får tid över till det. Det är också väldigt motiverande då man ser barnens enorma aptit på de här nya veganska middagarna. Jag har lagt ner väldigt mycket tid och läsning sedan de var små på just mat och framförallt bra mat till små barn, så det är roligt att man ser deras intresse för mat idag. 

(null)

(null)

(null)
Karibisk sötpotatisgryta med ris. Emmett åt upp allt innan jag avslöjade att de goda morötterna som han berömde egentligen var sötpotatis som han inte tycker om 😜

(null)
Varma salladen som serverades till torskryggen. 

(null)
Dagens middag. En gryta på bland annat röda linser. Serverade färsk blomkål till som är Emmetts nya favorit, lite rädd att han ska ha ont i magen då han åt upp en halv påse till middagen..