0

MVC besök

Då var kanske sista besöket hos barnmorskan gjort och inget skäll fick jag minsann, utan tvärt om. Jag verkar diva ett femstjärnigt hotell åt mina barn i magen då alla värden är på topp och måtten är enligt kurvorna. Järnvärden hade tom gått upp sedan förra besöket även fast jag nu har slutat med tabletterna, så min trötthet kan jag inte skylla på det iaf. Däremot sa hon att om latensfasen drar ut ännu mer på tiden så får jag fara upp på BB och be om en sömndos och jag känner faktiskt själv att tröttheten börjar kännas av ganska mycket då jag endast sov till 4a inatt för att sedan vakna av värsta menssmärtan.. Lyckades nog somna om en timme sedan på morgonen ändå då Simon tog med sig Emmett och Alma på en långpromenad för att lämna in bilen på tvättning. Det är ju annars ganska svårt att få sova i fred då vi inte har något sovrum att kunna stänga in sig i. Men jag hann inte sova länge på morgonen förren jag vaknade av att killarna var tillbaka, trodde jag, men istället hade det tydligen varit en rådjur precis utanför som väckt mig, man är inte van med sånt ;) 

Men hos barnmorskan frågade jag om hon kunde göra en hinnsvepnining som hon hade sagt sist men efter att ha läst vad de skrivit från förlossningen så var jag tydligt öppen för lite. Men jag bad ändå om att hon iaf gärna fick kolla om det hänt något och om jag öppnat mig mer och det kunde hoj gärna göra, tydligen inte så många som frågar, men då det drar ut på tiden så är det så frustrerande om man har så här ont och sen vet man inte om det är förgäves. Men tack och lov har det inte varit förgäves de senaste dagarna utan livmodertappen har ändrat riktning och är nu rakt på bebisens huvud, livmodertappen hade kanske minskat lite och var ca 2 cm nu och hon kom in med 2 fingrar istället för 1 som tidigare på förlossningen. Kan berätta att det kändes väldigt skönt att höra och hon kom då in och kunde känna väldigt väl på fosterhinnan och kunde jävlas ganska mycket eftersom jag tydligen var så duktig på att slappna av, inte lätt att slappna av då det är väldigt obehagligt ska ni veta. Men förhoppningsvis ger det något och annars så har vi iaf försökt vilket känns bra :) jag fick även en rejäl sammandragning då hon var där och petade så hon kunde känna att det trycktes neråt, vilket också är positivt att sammandragningarna trycker neråt, men huvudet är inte fixerat än. Jag fick även veta att även fast latensfasen som är nu tills jag är öppen 4 cm är så här utdragen och kan ju även vara det i nån vecka till, men det betyder inte att själva förlossningen blir utdragen för det, så jag lever på hoppet att den kanske går desto smidigare. 

Nu sitter jag och Emmett och tar igen oss i soffan. Stackars Emmett bet sig rejält i tungan då de var ute i morse så han har haft så ont och jobbigt då det blev ett rejält jack i mitten av tungan, så för ovanlighetensskull så somnade han i min famn. Min arm har domnat bort och jag måste gå på toaletten, men jag vill inte resa mig då det är alldeles för mysigt med honom sovandes bredvid ;)