0

Sluta med tutten

Emmett och sin tutte(eller napp om man nu kallar det för de). De har varit oskiljaktiga sedan Emmett var en vecka gamal och jag tillslut hittade den sorten som passade honom. Det har varit hans trygghet, plus sin snuttefilt. Snuttefilten är vi inne på tredje nu, då de två tidigare, som varit exakt likadana har nötts sönder. Men vi har försökt med diverse mutor och roliga grejer som vi ska lämna bort tutten till. Tandläkaren har ju tjatat lite på oss också, och jag känner väl själv att vid 4-5 års ålder så borde man nog sluta senast.. Men så från ingenstans så hittade Simon och Emmett en super stor lastbil på dollar förra veckan och Emmett kom på själv att han skulle få den av sin farmor om 5 dagar för då skulle farmor få hans tuttar samtidigt. Och vi har räknat ner dagarna och i söndags var det dags.. Över 2 timmar tog nattningen.. Men sen kom lastbilen dagen efter och lyckan var total.. Tills kvällen då det var supergråt efter tutten i nån timme plus att han vaknade efter en timme och grinade i 2 timmar till, så kl 22 så slocknade han helt igår. Idag tog det kanske 1,5 timmar och var mycket mindre gråt, men då skrev vi till pappa Simon att han skulle köpa en tutte påväg hem från jobbet och sen fick han sova i våran säng. Men jag lovade inte att det skulle köpas en tutte (vilket vi självklart inte kommer att göra) utan jag lovade bara att vi skulle skriva och höra med pappa. Men visst får man låta sin sambo vara boven? Om man är själv hemma med en tutt-slutande-kille som man ska natta själv? Plus att jag hade massa skola och annat jag vill hinna ikväll ;) 
Så här ser min kväll ut just nu. Dator brevid barnen..
Oplanerad som vi var så tänkte jag och Simon för en gångs skull äta middag i lugn och ro och umgås då barnen somnat. Problemet var att vi valde den dagen Emmett skulle sluta med tutten, tror kl var över 9 iaf innan vi satt i soffan och kunde äta. 

Min favoriträtt just nu, en uppdaterad tacos med hemmagjorda salsasåser och friterad kyckling istället.

Friterad kyckling doppad i mangosalsa, ge mig nu!! Det jobbiga är att jag gör mat på känsla så det är inte alltid man får till såserna 100%, men i söndags så var både guacamolen, mangosalsan och bönsalsan det godaste vi ätit. Kanske berodde på att vi höll på att dö av hunger också?!