1

Mjölkstockning

De är alltså en ordentlig mjölkstockning som jag har fått, andra dagen med 40 graders feber och jag mår skit!! Vet inte vad jag ska ta mig till.. Har så sjukt ont i bröstet också och halva har blivit alldeles rött.. Borde man fara till doktorn och få penicillin? Några hurkurer och bra tips på att överleva detta? Försöker ju få Ethan att suga men han är ju inte speciellt nöjd då det knappt kommer nån mjölk.. Känns jobbigt att inte orka ta hand om Ethan också, han har inte så lätt för sig att sömna i någon annan famn än min.. Kanske positivt att han kommer närmare Simon så pappa fungerar lika bra som mamma, men jobbigt för mig.. 

Kommentarer:

1 Jennie :

skriven

Stackare, mjölkstockning är aldrig kul! Jag ska ge dig mina bästa tips för jag kämpade igenom ett par stycken besvärliga med Collin.

Innan varje amning värm upp bröstet, ha du nån vetekudde eller liknande så lägg det mot det stockade bröstet så det värms upp innan amning=mjölken rinner lättare då alternativt att du duschar jätte varmt mot det stockade bröstet. Det bästa är självklart att han suger bröstet tomt så kämpa allt du bara orkar (vet att det är lättare sagt än gjort då det gör så j**la ont att amma vid mjölkstockning. Testa byta amningsställning också, ett tag stod jag på alla fyra och amma för det var som bröstet tömdes bättre då 😂 (måste ju sett helt sjukt ut men vad gör man inte...) annars pumpa ur! Amma först och pumpa ur sen..Knölarna måste bort så det inte blir värre. Håll brösten varma egentligen i stort sett hela tiden. Och ät Ipren! Jag tycker inte om att äta värktabletter men vid mjölkstockningarna jag hade så hjälpte det mig. Ipren är ju inflammationshämnande så det är bättre än alvedon vid ms. Och ät det var sjätte timme (tro jag det är) och då kändes det bättre dagen efter om du också då tömt bröstet efter varje amning. Stryk försiktigt på de ömma knölarna utåt mot bröstvårtan..

Hoppas du förstår och blivit lite klokare. Jag var kontakt med amningsspecialister några tillfällen så jag hoppas detta funkar för dig !! Kämpa på! Det är underbart sen när man överlevt en jobbig mjölkstockning !

Svar: Tack för jätte bra tips! Jag blev betydligt klokare 😊
Jessica

Kommentera här: